WETGEVING
VOERTUIGKENNIS
Verkeerstekens en aanwijzingen
Gebruik van de weg
Voorrang en voor laten gaan
Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
Gevaarherkenning
Proefexamens

Lading op de trekhaak

fietsdrager

Er bestaan speciale fietsendragers die je op de trekhaak van de auto bevestigt. Je kan hier fietsen op vervoeren. Iets anders dan fietsen mag je hier niet op vervoeren. Bijvoorbeeld een koffer of kartonnen doos vervoeren is niet toegestaan. Er bestaan wel speciale bagagedragers om goederen op te vervoeren.

Je mag niet meer fietsen vervoeren dan waarvoor de fietsendrager is gemaakt. Drie fietsen op een fietsendrager voor twee fietsen is verboden.
De fietsen mogen niet meer dan 20 centimeter per zijkant van de auto uitsteken. Steken de fietsen meer dan 10 centimeter uit aan de zijkant, dan hoef je geen markeringsbord te gebruiken. In sommige theorieboeken en veel andere websites wordt verteld dat dit wel het geval is. Maar dit is absoluut niet waar! Op of aan een personenauto of een bedrijfsauto is nooit een markeringsbord verplicht.

Indien de verlichting en retroreflectoren aan de achterzijde van het voertuig door de lastdrager of de goederen worden afgeschermd, moet de lastdrager aan de achterzijde zijn voorzien van twee rode achterlichten, twee rode remlichten, twee rode retroreflectoren en twee ambergele richtingaanwijzers.

Een fietsendrager moet voorzien zijn van een witte kentekenplaat met de zelfde cijfer-letter combinatie als de auto. Tevens is kentekenplaatverlichting verplicht.

Een fietsendrager valt niet onder de categorie aanhangwagens en hoeft daarom geen mistachterlicht te hebben.