WETGEVING
VOERTUIGKENNIS
Verkeerstekens en aanwijzingen
Gebruik van de weg
Voorrang en voor laten gaan
Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
Gevaarherkenning
Proefexamens

Stroomwegen

Stroomwegen zijn autowegen en autosnelwegen. Op de afbeelding hierboven is een autoweg te zien.
Autosnelwegen bestaan uit gescheiden rijbanen. De maximumsnelheid op autosnelwegen is tussen 19.00 en 06.00 uur 130 kilometer per uur. Tussen 06.00 en 19.00 uur is de maximumsnelheid 100 kilometer per uur. Uiteraard kunnen borden een lagere maximumsnelheid aangeven. Tijdelijke snelheidslimieten worden aangegeven op de matrixborden boven de weg.

Autowegen bestaan niet altijd uit gescheiden rijbanen. Vaak is er maar 1 rijbaan. Tussen de 2 rijstroken is dan een dubbele witte streep aangebracht waartussen een doorgetrokken groene streep is aangebracht. De witte strepen kunnen onderbroken of doorgetrokken zijn. Ook een combinatie van een onderbroken en doorgetrokken streep is mogelijk. De kantstrepen langs een autoweg zijn doorgetrokken.
De maximumsnelheid op autosnelwegen is 100 kilometer per uur. Uiteraard kunnen borden een lagere maximumsnelheid aangeven.
Autowegen zijn in het algemeen minder veilig vormgegeven dan autosnelwegen en hebben bijvoorbeeld smallere rijstroken, geen vluchtstroken en kun je vaak tegenliggers tegenkomen.

Kruisingen met en tussen autosnelwegen zijn altijd ongelijkvloers. Op autowegen zijn de kruisingen meestal gelijkvloers.

Hieronder 2 voorbeelden. De linker afbeelding laat een weg zien met een mogelijkheid om in te halen. De rechter afbeelding laat een weg zien waar inhalen van niet is toegestaan.