Inleiding van het hoofdstuk tegenkomen en inhalen

inhalen2

Tijdens een rit kun je te maken krijgen met andere voertuigen die een lagere snelheid hebben dan jij. Je kunt natuurlijk achter deze voertuigen kunnen blijven rijden, maar lijkt het je logisch om een paar kilometer achter een fietser te blijven rijden? Nee toch, dus moet je regelmatig tijdens het rijden een inhaalmanoeuvre uitvoeren.

Hoe en waar je veilig kan en mag inhalen lees je op de volgende pagina’s. Denk er aan dat bij het inhalen geen gevaar of hinder ontstaat of kan ontstaan voor andere weggebruikers.

Tegenkomen – Algemeen.

In het verkeer kom je regelmatig andere weggebruikers tegen. Normaal gesproken levert dat niet zoveel problemen op. Zeker niet als de rijstroken breed genoeg zijn.
Het kan ook zo zijn dat je op een smalle rijbaan rijdt die niet breed genoeg is. Als je dan iemand tegenkomt moet je uitwijken. Hoeveel je moet uitwijken is in iedere situatie anders, maar in ieder geval zoveel mogelijk naar rechts.

Het kan ook zo zijn dat er op jouw weghelft een obstakel staat. Staan er geen verkeersborden die regelen wie door mag gaan, dan moet jij het andere verkeer voor laten gaan. Bij het tegenkomen van andere weggebruikers mag je geen groot licht aan hebben.

Heb je een vraag over tegenkomen of inhalen tijdens je theorie-examen bij het CBR, of in onze theoriecursus, gezien en begrijp je de vraag of het antwoord niet? Stel je vraag dan in ons theorieforum.
Volg je de betaalde cursus kun je ons ook een WhatsApp sturen.