Theorie-examen reserveren bij het cbr

Een theorie-examen reserveren doe je bij het cbr of je rijschool en nergens anders. Als je via andere websites dan het reserveert betaal je tot 25 euro extra voor het theorie-examen. Niet doen dus. Alleen maar reserveren via cbr.nl en niet via andere websites die net doen of ze het cbr zijn!

Hieronder een stap voor stap uitleg hoe je dat examen reserveert. Gaat de reservering bij jou anders, dan ben je 100 procent zeker niet bij het cbr aan het reserveren voor je auto, motor of scooter theorie.

Type in de browser mijn.cbr.nl

Je komt nu op de website van het cbr. Die ziet er dan uit zoals op de afbeelding. Zoals je ziet heb je DigiD nodig om een theorie-examen te reserveren. Heb je al jouw DigiD klik dan op: DIGID INLOGGEN MIJN CBR

Heb je nog geen DigiD, dan kun je die aanvragen door op deze link te klikken.  Als je het formulier invult heb je na ongeveer 5 dagen jouw eigen DigiD en kun je het Theorie-examen aanvragen bij het cbr.

Na het klikken op INLOGGEN MIJN CBR

Zie je de volgende pagina zoals op de afbeelding

Hier vul je dan jouw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in om verder te gaan met het reserveren van jouw theorie-examen bij het cbr.

Zie je de volgende pagina verschijnen.

Je klikt dan op theorie-examen reserveren of wijzigen

 

De volgende stap:

Zie je de volgende pagina zoals op de afbeelding

Hier klik je op theorie-examen auto, bromfiets, motor, T-rijbewijs

Hier klik je op het theorie-examen van je keuze.

Als je een theorie-examen voor de motor aanvraagt kies je gewoon voor Motorrijbewijs (A)

 

Hier kies je welk theorie-examen je wil doen: normaal of met extra tijd en geluid

Hier kun je kiezen voor een examen met extra tijd en geluid

Bij andere dagcursussen waar het examen voor je gereserveerd wordt heb je niet de keuze om een examen met extra tijd en geluid te kiezen. Je doet dan altijd een gewoon examen bij het cbr. Heel vervelend als je dyslexie hebt of de niet zo snel bent met lezen. Bij ons heb je uiteraard wel de mogelijkheid om voor een examen met extra tijd en geluid te kiezen. Op de foto zie je dat het om een theorie-examen voor de auto gaat. Maar uiteraard geldt hetzelfde ook voor motor theorie en scooter theorie. De 10 euro die je extra betaald aan het cbr kun je weer terugvragen aan het cbr als je in het bezit bent van een dyslexieverklaring.

Hier vind je alle beschikbare capaciteit van het cbr.

Kies op onze website eerst de datum en plaats uit waarop je de cursus wil volgen. Reserveer pas daarna het examen bij het CBR. Het CBR heeft ook regelmatig examencapaciteit in de avond. Stel je doet onze cursus op 12 september in Utrecht. Kies dan voor examen op 12 september in de avond. Is deze niet beschikbaar in Utrecht, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het theorie-examen om 20.00 uur in Amsterdam te doen. Je moet uiteraard wel zelf voor vervoer zorgen.
Lukt het je niet om een examen op dezelfde avond te reserveren kies dan een examen op de volgende dag. Zo zit alle stof nog in je geheugen en kun je ‘s avonds nog even nakijken wat je nog niet helemaal begrijpt.

 

Hier kies je in welke plaats en op welk tijdstip je examen wil doen

Kies een examen zo dicht mogelijk aansluitend aan de theoriecursus

Is het mogelijk om het examen meteen in de avonduren te doen na de cursus kies dan deze optie.
Zijn er geen examens meer beschikbaar in de avond kies dan een examen de volgende dag. Het heeft niet zo veel zin om het examen pas 4 of 5 dagen na de cursus te doen.

Op de afbeelding zie je een keuze in de avond.

In dit geval is gekozen voor een theorie-examen om 19.20 in de avond. Meteen aansluiten aan de theoriecursus. Dit is de beste keuze! Is deze keuze niet beschikbaar kies dan voor de dag erna. Is deze keuze er ook niet bekijk dan de mogelijkheid om de cursus op een andere datum of in een andere stad te doen.

 

Na je keuze volgt de betaling met Ideal.

Je theorie-examen betaal je aan het CBR met Ideal

Nadat je jouw defintieve keuze hebt gemaakt, controleer je nog 1 keer of alles klopt. Daarna klik je op RESERVEER en betaal je het examen aan het CBR. Hiernaast nog een YouTube film van het CBR hoe je het examen reserveert. Het is wel een film van 2015 dus het systeem is iets veranderd in de loop der jaren.


Wij zijn specialisten in het verzorgen van theorielessen sinds 1990!

Sinds 1990 geven wij theorielessen. In bijna 30 jaar tijd zijn er meer dan 100.000 cursisten door onze cursussen geslaagd.

WhatsApp chat