Cbr en slagingspercentage

Als je naar de websites kijkt van rijscholen die dagcursussen aanbieden, zie je dat deze vaak vertellen dat zij een slagingspercentage hebben van 90 of zelfs 99 procent.
Kloppen deze percentages vraag je dan misschien. Ik kan je met duizend procent zekerheid vertellen van NEE, DEZE CIJFERS KLOPPEN NIET!!
Hoe kunnen wij dat dan met zoveel zekerheid weten? Het antwoord op deze vraag is niet zo moeilijk. Het CBR heeft namelijk “OPEN DATA”. Dat wil zeggen dat alle cijfers vaan alle rijscholen in Nederland voor iedereen te bekijken zijn. Als jij nu op deze link klikt, krijg je alle examenresultaten te zien van iedere rijschool in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.. Je krijgt dan een excel bestand en je kunt dan van iedere opleider die je wilt bekijken hoeveel mensen er zijn geslaagd of gezakt voor het theorie-examen voor auto, motor of scooter. Je zult dan zien dat het slagingspercentage over het algemeen eerder in de buurt van 50 procent komt, dan bij 100 procent!

Hoe komen dan al die filmpjes op internet met blije geslaagde mensen?

Daar gebruiken de opleiders een simpele oplossing voor. Meteen als je uit de examenzaal komt word je opgevangen door een medewerker van zo een theoriecursus. Er wordt aan je gevraagd of je geslaagd of gezakt bent. Ben je gezakt is het jammer en mag je het voor de rest uitzoeken!
Ben je geslaagd wordt er meteen een foto van je gemaakt en wordt je gevraagd welke examenvragen je hebt gekregen en hebt kunnen onthouden. Meteen daarna mag je op Facebook en dergelijke vertellen hoe goed deze cursus wel niet was en zo. Natuurlijk diegene die geslaagd is wil dat wel graag even doen. Bedenk je dat maar ongeveer de helft van de cursisten blij is na een dagcursus!

Wat doen wij dan anders?

Uiteraard geven wij ook dagcursussen. Maar… van tevoren krijg je meteen toegang tot meer dan 50 proefexamens en onze videotheorie. Zodoende ben jij wel optimaal voorbereid voor het theorie-examen! EN bieden wij de mogelijkheid om examens met extra tijd te reserveren wat vele andere aanbieders niet doen.

Andere berichten…

CBR stopt examens

CBR stopt examens

Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hoopt het CBR verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het CBR...

Auto theorie-examen vernieuwd

Auto theorie-examen vernieuwd

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Kandidaten slagen alleen voor het theorie-examen als ze voor elk onderdeel een voldoende halen. Hiermee toetst het CBR nog beter...

CBR test nieuwe examenvragen

CBR test nieuwe examenvragen

In het vierde kwartaal van 2018 houdt het CBR een proef met nieuwe examenvragen. Dit doet het CBR in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Vanaf dan krijgen kandidaten twee extra vragen in het theorie-examen. De twee testvragen tellen niet mee...

0 reacties