Auto theorie-examen vernieuwd

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Kandidaten slagen alleen voor het theorie-examen als ze voor elk onderdeel een voldoende halen. Hiermee toetst het CBR nog beter of kandidaten de cruciale onderdelen, zoals voorrangsregels, beheersen.

Daarnaast krijgen kandidaten vanaf november andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat deze beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich beter voorbereiden op de praktijklessen of het herexamen.

Kandidaten krijgen na afloop van het examen de fout beantwoorde vragen niet meer te zien, omdat we hebben gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt. De inhoud van het examen blijft hetzelfde, net als het totale aantal examenvragen.

Met deze aanpassingen wil het CBR kandidaten nog beter voorbereid de weg op laten gaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen. Deze wijzigingen in het auto theorie-examen worden breed gedragen door de branche en uitgevers.

Wat verandert er vanaf 1 november?

  • Het autotheorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht
    • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet beantwoorden.
    • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden.
    • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden.
  • Aan het einde van je examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. Het scherm met de vragen die je fout beantwoord hebt krijg je niet meer te zien.
  • Het uitslagformulier dat je per mail van het CBR krijgt ziet er anders uit; hierop kun je heel goed zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed kent. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen en op je praktijklessen.
  • De examenonderwerpen heeft het CBR anders verwoord en samengevoegd tot negen onderwerpen. Klik hier om de negen onderwerpen waarover het CBR in het examen vragen stelt.

Bovenstaande is een bericht gepubliceerd door het CBR en op cbr.nl.
Zoals je kunt lezen gaat er nogal wat veranderen bij het theorie-examen voor de auto.
Uiteraard hebben wij ALTIJD de beschikking over alle nieuwe examenvragen die in de examens komen. Deze vragen zijn verwerkt in onze klassikale en online theoriecursussen.
Dus als je echt wilt slagen is er maar 1 adres voor jou en dat is natuurlijk……… theoriecursus.nl

Andere berichten…

Cbr en slagingspercentage

Cbr en slagingspercentage

Als je naar de websites kijkt van rijscholen die dagcursussen aanbieden, zie je dat deze vaak vertellen dat zij een slagingspercentage hebben van 90 of zelfs 99 procent.Kloppen deze percentages vraag je dan misschien. Ik kan je met duizend procent...

CBR stopt examens

CBR stopt examens

Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hoopt het CBR verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het CBR...

CBR test nieuwe examenvragen

CBR test nieuwe examenvragen

In het vierde kwartaal van 2018 houdt het CBR een proef met nieuwe examenvragen. Dit doet het CBR in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Vanaf dan krijgen kandidaten twee extra vragen in het theorie-examen. De twee testvragen tellen niet mee...

0 reacties